Opening nieuw kantoor Bord Bia

Opening nieuw kantoor Bord Bia

Lian Enters (links op de foto) heeft onlangs de rol van marktspecialist bij Bord Bia ingevuld.

Op dinsdag 19 november 2019 vond de officiële opening plaats van het nieuwe kantoor van Bord Bia. De organisatie is uitgebreid om de groei van Ierse export naar Nederland extra te stimuleren. Lian Enters is de nieuwe aanwinst voor Bord Bia, in de rol van marktspecialist. 

De Ierse minister Creed van Landbouw, Voedsel en Visserij en Tara McCarthy, CEO van Bord Bia, verzorgden de officiële opening van het nieuwe kantoor in WTC Schiphol. Creed was in ons land als onderdeel van Bord Bia’s eerste handelsmissie naar haar belangrijkste exportmarkten. Creed zei dat ‘Nederland een bijzonder belangrijke exportmarkt voor Ierland blijft’.

Belang Nederlandse markt

In de afgelopen vijf jaar nam Nederland 16 procent van alle Ierse agrifood-export voor zijn rekening. Vooral Ierse zuivel en vlees zijn belangrijke importproducten. Nederland is de derde grootste EU-markt voor Iers rundvlees, dat naar alle grote winkelketens en foodserviceketens wordt gedistribueerd.

Uitbreiding

In het Bord Bia-kantoor werkten tot voor kort manager Laura Crowley en ‘global graduate’ Oisín Leahy. “De huidige ontwikkelingen op de markt vroegen echter om de nieuwe rol van marktspecialist”, zegt Laura. “Lian Enters heeft die rol onlangs ingevuld. Haar rol is om Ierse voedingsmiddelenbedrijven te verbinden met potentiële klanten op de Nederlandse markt. De nieuwe locatie brengt Bord Bia behoorlijk dichter bij onze klanten, als ze van en naar Nederlandse vergaderingen reizen.”

Het kantoor is onderdeel van een netwerk van 14 Bord Bia-kantoren over de hele wereld.